12-1
Idag lagade jag och mamma Thaisoppa tillsammans. Receptet fanns i min julklapp. "Stora Kokboken"
Thaisoppa, 2 portioner.
½-1st grön chili, t.ex thaichili
1st citrongräs
2st limeblad
3dl hönsbuljong (tärning + vatten)
½ burk kokosmjölk
(à 400ml)
1st kycklingfilé
½st pressad saft av lime
1msk fisksås
1tsk brun farin
½knippa färsk koriander
Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skölj och skär av ca 3cm från den nedersta delen på citrongräset. Kasta resten. Skär citrongräs och limeblad i ytterst tunna strimlor.
Koka upp buljongen i en stor gryta stor nog för soppkok. Lägg i chili, citrongräs och limeblad.
Låt koka i ca 5min utan lock. Tillsätt kokosmjölken.
Skär kycklingfilén i tunna strimlor och lägg i grytan. Låt koka ytterligare 6-7min. Smaka av soppan med limesaft, fisksås och farin. Strimla koriandern och lägg i grytan.
Servera soppan med bröd.
Nu gjorde vi ju inte alls jättenoga efter receptet, men det blev gott ändå.
Go for it!
Thaisoppa, 2 portioner.
½-1st grön chili, t.ex thaichili
1st citrongräs
2st limeblad
3dl hönsbuljong (tärning + vatten)
½ burk kokosmjölk
(à 400ml)
1st kycklingfilé
½st pressad saft av lime
1msk fisksås
1tsk brun farin
½knippa färsk koriander
Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skölj och skär av ca 3cm från den nedersta delen på citrongräset. Kasta resten. Skär citrongräs och limeblad i ytterst tunna strimlor.
Koka upp buljongen i en stor gryta stor nog för soppkok. Lägg i chili, citrongräs och limeblad.
Låt koka i ca 5min utan lock. Tillsätt kokosmjölken.
Skär kycklingfilén i tunna strimlor och lägg i grytan. Låt koka ytterligare 6-7min. Smaka av soppan med limesaft, fisksås och farin. Strimla koriandern och lägg i grytan.
Servera soppan med bröd.
Nu gjorde vi ju inte alls jättenoga efter receptet, men det blev gott ändå.
Go for it!
Lovin' 'n' textin'
Trackback